Rhubarb & Gin Tart

Tarte à la rhubarbe et au gin

Donnez à votre thé ou à votre dessert une touche de fromage Snowdonia avec cette irrésistible recette de tarte à la rhubarbe. Délicieusement sucrée et acidulée, elle est créée avec de la rhubarbe fraîche et notre propre chutney à la rhubarbe et a...

Donnez à votre thé ou à votre dessert une touche de fromage Snowdonia avec cette irrésistible recette de tarte à la rhubarbe. Délicieusement sucrée et acidulée, elle est créée avec de la rhubarbe fraîche et notre propre chutney à la rhubarbe et au gin. Servez-la avec une généreuse cuillerée de mascarpone et une pincée de pistaches en guise de touche finale.

METHOD

  1. Preheat oven to 200°C or gas mark 6.
  2. Mix rhubarb, sugar, cinnamon and ginger in a bowl until evenly coated.
  3. Cut pastry into four rounds and place on baking tray. Pinch pastry around the edge and brush with beaten egg.
  4. Place rhubarb on each tart, leaving a crust around the edge.
  5. Bake for 20 minutes until pastry is puffed.
  6. Spoon the Rhubarb & Gin Chutney over each tart and bake for 5 minutes until golden brown.
  7. Place a dessertspoon of mascarpone on each tart, sprinkle over the pistachio nuts and serve immediately.

METHOD

  1. Preheat oven to 200°C or gas mark 6.
  2. Mix rhubarb, sugar, cinnamon and ginger in a bowl until evenly coated.
  3. Cut pastry into four rounds and place on baking tray. Pinch pastry around the edge and brush with beaten egg.
  4. Place rhubarb on each tart, leaving a crust around the edge.
  5. Bake for 20 minutes until pastry is puffed.
  6. Spoon the Rhubarb & Gin Chutney over each tart and bake for 5 minutes until golden brown.
  7. Place a dessertspoon of mascarpone on each tart, sprinkle over the pistachio nuts and serve immediately.

Article utilisé dans cette recette