Green Thunder and White Wine Fondue

Fondue au Tonnerre Vert et au Vin Blanc

Green Thunder, notre cheddar affiné toujours populaire avec de l'ail rôti et des herbes, est un ajout délicieusement savoureux à une recette de fondue au fromage. Composé de Comté ou d'Emmental vieilli et de vin blanc sec (nous recommandons le Cha...

Green Thunder, notre cheddar affiné toujours populaire avec de l'ail rôti et des herbes, est un ajout délicieusement savoureux à une recette de fondue au fromage. Composé de Comté ou d'Emmental vieilli et de vin blanc sec (nous recommandons le Chardonnay), ce plat rétro sera un énorme succès auprès de vos invités. Il est délicieux servi avec beaucoup de pain croustillant pour tremper et une salade verte fraîche en accompagnement.

METHOD

  1. Place grated cheeses in large bowl and toss in cornflour making sure all cheese evenly coated. Season with pepper.
  2. Warm up the wine in a non-stick pan when hot gradually add the cheese whisking constantly.
  3. When all cheese added bring to a gentle bubble and whisk until smooth and glossy
  4. Stir in fresh parsley
  5. Rub the garlic around your fondue dish and discard
  6. Pour your fondue into the dish and serve immediately. Keep fondue warm to stop it getting too thick.
  7. Serve with baguette, balsamic pickled onions and cherry tomatoes
  8. Serves 4 as a snack or starter and 2 as a main course with a crunchy green salad

METHOD

  1. Place grated cheeses in large bowl and toss in cornflour making sure all cheese evenly coated. Season with pepper.
  2. Warm up the wine in a non-stick pan when hot gradually add the cheese whisking constantly.
  3. When all cheese added bring to a gentle bubble and whisk until smooth and glossy
  4. Stir in fresh parsley
  5. Rub the garlic around your fondue dish and discard
  6. Pour your fondue into the dish and serve immediately. Keep fondue warm to stop it getting too thick.
  7. Serve with baguette, balsamic pickled onions and cherry tomatoes
  8. Serves 4 as a snack or starter and 2 as a main course with a crunchy green salad

Article utilisé dans cette recette